Jag skippade alltså chokladgräddet och vitchoklad moussen. Choklad pudding125 g 70% choklad1 dl röd mjölk1 1/2 gelatinblad1 msk honung2 dl gräddeSmält chokladen över ett hett vattenbadKoka upp mjölk och honung, tillsätt gelatinblad (du måste ha dem i kallt vatten i ca 5 min före du lägger dem i mjölken) rör omBlanda den heta mjölken i chokladen, rör om konstantChokladen kommer att separera sig men fortsätt att röra om så att det bildas en majonäs lik emulsionMixa därefter emulsionen med en stavmixerTillsätt grädden och blandaLägg i silikonformar och ställ i frysenTa fram puddingen ur frysen ca 30 min före serveringVaniljkinuski100g socker1,5 dl grädde50 g smör75 g vitchokladfröna ur en vaniljstången nypa saltKaramelisera sockret i en djup kastrullHäll i gräddeKoka tills vätskan börjar tjocknaBlanda till sist i chokladen, smöret, vaniljen och saltenLåt svalnaKakaosmulor50 g vetemjöl50 g socker50 g kallt smör i små kuber25 g mandelmjöl (mal hela mandlar riktigt fint)25 g malna kakao nibsBlanda alla ingredienser fint Lägg på en ugnsplåt och grädda i ugnen i ca 15 min tills det blir en fin brun färgServera med mixad passionfrukt (lägg i lite socker annars kan det bli lite för syrligt)Tips
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.