En caponata kan sägas vara Siciliens svar på den sydfranska grönsaksröran ratatouille. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
På bussen hem funderade jag på vad jag skulle laga till middag och kom att tänka på den sicilianska grönsaksrätten Caponata som jag tänkt laga hundra gånger men aldrig gjort slag i saken
Caponata är en siciliansk grönsaksröra som ofta görs på aubergine. Den är utsökt som både tillbehör till fisk, kött eller fågel, som egen rätt blandad med pasta eller som jag skrivit om tidigare
Jag har tidigare haft ett lite kluvet förhållande till caponata. Jag vet inte hur många gånger man slevat i sig kall caponata i förbifarten då den också stått ett tag och blivit riktigt mosig och vattnig
Caponata Skala och hacka lök och vitlök. Bild lånad från ICA4 port ris eller annat grynFärsbiffar1 ägg1/2 dl mjölk2 msk ströbröd1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 krm pepparca 500 g kalvfärsSaltPeppar1 msk olivoljaCaponata1 gul lök2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 1 zucchini1 msk olivolja2 tomater SaltPeppar 1 msk rödvinsvinäger1/2 dl kalamataoliver FärsbiffarBlanda ägg och mjölk och rör sedan i ströbrödet. Stek biffarna i olivolja ca 3 minuter på varje sida och servera sedan med ris och Caponata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.