Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, ochmarineradfläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung
Toppa sedan anrättningen med hackat ägg och de finhackadeörterna. När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. De tycker också att det är ganska onödigt med kallt kött
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Jag är härmed vuxen. Vildsvinskött kommer vi att äta på på längden och tvären den närmsta tiden
hackade. Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Om man vill kan man dra i lite örteroch t. Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.