I det här receptet fyller Artusi zucchini med den fina smeten från kalv- och kycklingtimbalen. Zucchinismaken går väldigt bra ihop med det milda köttet
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Arancini di riso - risotto balls stuffed with mozzarella. Det finns mer eller mindre traditionella versioner av arancini, och jag vågar inte alls kalla min version traditionell eftersom jag då troligen får hela sicilianska matmaffian efter mig
Arancini di riso - risottobollar fyllda med ost. Istället för att värma upp dina tråkiga rester i micron - något som vi alla vet är lika med en middag som är exakt noll procent rolig - så försök komma på sätt att förädla och förvandla resterna
Lägg ut en skiva torkad, rökt och saltad skinka på en skärbräda, placera en bit getost längs med ena kanten, men en bit in, placera en syltlök marinerad i hallonbalsamvinäger i var ände och dra en sträng med Créma di Balsamico hallon över osten
Cheddar-lasange. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
De dagarna ska tillbringas på landet med diverse fix. Salt, vit- och svartpeppar. 4 portioner400 g nöt- eller köttfärs. Platta ut färssmeten på ett kallvattensköljt skärbräde, ca 20 x 30 cm i diameter. Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 45-60 minuter. 400 g nöt- eller köttfärs
Fyllningen i den här filén är väldigt klassisk eftersom de passar så bra ihop. Svårt att beskriva men jag hoppas du förstår - termen är "bind upp köttet"
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Kavla ut dessa till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.