1 burk
ricotta ost ca 250 gr.1 tsk salt Svartpeppar 1 tsk oregano 2 dl riven parmesan 1pkt Cannelloni från Barilla Några körsbärstomater Gör såhär: 1. Sätt ugnen på 200 grader.Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull. Koka upp, låt det sedan puttra medans fyllningen görs.2.Hacka spenat och skinkan. Häll ricottan och phildelphiaosten i en bunke. Lägg i den hackade spenaten och skinkan, oreganon, salta och peppra efter smak. Rör tills allt blandat sig ordentligt.3.Fyll sedan cannelloni rören med fyllningen med hjälp utav en spritspåse. Kan klickas i med sked också men det går betydligt snabbare med en sprits.4.Häll lite utav tomatsåsen i botten på en ugnsform och fördela cannellonin. Häll på resten utav tomatsåsen och strö sist över parmesanosten och cocktailtomater.5.Grädda i ugn ca 20 min eller tills pastan blivit mjuk. Servera med en god grönsallad till.Ha en trevlig fredag och smaklig måltid!
Igår blev det spenat- ochricottafylldacannellonimed mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Smaka av med salt och peppar. Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning
Smaka av med salt och peppar. Blanda kesella, skinka, rucola, tomat, basilika, potatismjöl och ost. Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning
Alltså föll det sig så att jag härom kvällen hade en egen hemmakväll framför TVn och passade på att pyssla ihop cannelonirör med en fyllning av ricottaostoch spenat, gratinerade under ett generöst lager ostsås
Några skivor röktskinka(jag lade en skinkskiva i varje canneloni). Jag tänkte ge er ett middagstips till veckan som är både enkelt och jättegott- Canneloni medskinka, ricottaoch spenat
11 tsk salt och peppar. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 färska lasagneplattor 4 dl Kelda® pastasås tomat&crème fraiche 2 tomater 2 dl Arla® Familjefavoriter riven ost mozzarella 250 g fryst bladspenat 200 g färska champinjoner 2 vitlöksklyftor 25 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk salt och peppar 1 krm svartpeppar
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme och tillsätt mjölet, vispa i ungefär en minut. Separera varje lasagne platta direkt efter att du hällt ut vattnet, annars kommer det att klistras ihop med varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.