Cannelloni med morötter, champinjoner och keso
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tips! Om du vill göra snabbvarianten kan du ersätta pastadegen och såsen i receptet nedan med köpta, färska, pastaplattor samt 8 - 10 dl färdig tomatsås som du blandar med 2 ½ dl grädde och eventuellt lite extra örter och örtsalt.
  • Cannelloni med morötter, champinjoner och keso
  •  
  • ca 8 portioner Pastadeg
  • 400 g vetemjöl
  • 4 stora ägg
  • 1 - 2 msk kallt vatten
  •  
  • Fyllning
  • 1 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 400 g skivade champinjoner, färska eller frysta
  • 500 g morötter
  • 1 tsk örtsalt (jag använde Trocomare)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 500 g keso
  •  
  • Tomatsås
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor ca 300 g passerade tomater
  • 500 g krossade tomater
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ tsk örtsalt (jag använde Trocomare)
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad oregano
  • 1 lagerblad 2 - 2 ½ dl grädde
  • Övrigt
  • lite matfett till formen
  • några deciliter riven lagrad ost till gratinering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.