6-7 dl
vetemjöl
25 g jäst(eller 1/2 pkt torrjäst som jag använde)
2 1/2 dl vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Till fyllningen:
tomatsås
100 g champinjoner
1 gul lök
1 msk smör
1 tsk oregano
1 tsk dragon
150 g skinka
1 liten burk ananas
2 dl riven ost
Gör såhär:
Börja med degen. Blanda mjöl med torrjäst och salt. Värm vattnet till ca 40 grader och blanda ner vatten tillsammans med oljan i mjölet. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakhandduk ca 30 min eller till dubbel storlek.
Förbered fyllningen under tiden som degen jäser.
Skiva champinjoner och strimla löken fint. Fräs lök och svamp i smöret tills de mjuknar. Blanda i dragon och oregano. Låt blandningen svalna något. Strimla skinkan.
Dela degen i två ämnen och kavla ut till varsinn cirkel ganska tunt. Bred tomatsåsen i mitten av cirkeln och lägg därefter resten av fyllningen i en "remsa" i mitten. Vik degen över fyllningen och nyp ihop degkanterna på mitten av degen.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda pizzan
Ger 2 calzone 1 rulle färdig pizzadeg (à ca 230 g) 1 dl solrosfrön Fyllning 200 g sötpotatis 3 msk olivolja 3 krm salt 1 1/2 krm svartpeppar 450 g fryst spenat (tinad) 1 riven vitlöksklyfta 200 g getost av chèvretyp Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.