4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 1/2 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin salt och peppar 400 g konserverade hela tomater 5 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) ca 500 g sötpotatis 1 citron 1/2 kruka persilja salt och peppar 4 port couscous eller annat gryn 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Förvara sötpotatisskivorna i en skål med vatten. Låt dem ligga och vätskas ur medan du gör såserna. Torka dem sedan torra med lite papper innan du monterar ihop moussakan
Strö på lite salt och servera. Vänd spetten några gånger under grillningen. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem påspett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter
Förvara sötpotatisskivorna i en skål med vatten. Låt dem ligga och vätskas ur medan du gör såserna. Torka dem sedan torra med lite papper innan du monterar ihop moussakan
Detta recept på pytt medsötpotatisoch zucchini är gott till kyckling som på bilden men även som en vegetarisk rätt med stekt ägg eller grillad halloumi som proteinkällor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.