När vi åt potatismos härom dagen blev det en hel del över som jag igår gjorde potatismuffins av. Eftersom jag inte gillar att slänga mat, och ser det som en utmaning att göra något gott av det som blivit över, så blir det extra roligt när resterna förvandlas till något festligt
Frästa champinjonerochpotatismos. Potatismos till köttfärslimpa tycker jag blir allra bäst. Och gärna något tillbehör, som här till exempel med rejäla bitar av frästa champinjoner
Strimla kycklingfilén, ansa och skiva champinjoner, chili och purjo tunt. Igår recenserade jag ju s k LCHF-nudlar, och eftersom jag blev riktigt nöjd med den wok-sallad jag gjorde på sjögräsnudlar kommer här det receptet
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Gå och vänd i champinjonerna lite då och då så att de får marinad överallt. Tapas är något som man kan äta och variera i mängder och passar alldeles perfekt om du äter LCHF
Marineradechampinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeoch grillade potatisen. Usch och fy vilket trist väder det har blivit, regntunga skyar som läcker vatten på oss
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.