Varva den stekta fisken, gärna varm med löken och klippt persilja/dill. Stekt sill och potatismos. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Alosa Caspia som är en släkting till vår Ishavssill, men som lever i Medelhavet och Kaspiska havet. Den är lika fet och fin som vår vanliga sill, fick bara salta lite extra eftersom den var pinfärsk vid infrysningen
Skölj sillen i kallt vatten och låt den rinna av. 600 g sillfilé, urvattnad1dl grovt rågmjölsmör 1 stor gul lök1 msk mjöl3 dl grädde1 dl mjölkPersiljaGör så här. Vänd sillfiléerna i rågmjölet och stek dem på medelvärme 3-4 minuter per sida. Lämna en kommentar 600 g sillfilé
Skölj av och panera sillfiléerna i ströbrödet och ställ åt sidan. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara). Lägg i sillfiléerna och stek cirka 2 minuter på varje sida på medelvärme. 4 salta, urvattnade sillfiléer (finns att köpa urvattnade och klara)
4 Sill 500 g urvattnad steksill ca 2 dl vetemjöl 2 ägg ca 3 dl ströbröd 3 msk smör Lökgrädde 3 gula lökar 1 msk smör 3 dl vispgrädde salt och vitpeppar Till servering kokt skalpotatis 1/2 kruka dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Servera potatismoset med den stektasillen, lingon och eventuellt finhackad rödlök. Men igår var det ju fredag iallafall, och stekt sill med potatismos är riktigt gott
Klipp bort ryggfenan på sillen och skölj och torka sillen med hushållspapper. Lägg upp potatisstomp och sill och strö över citron- och persiljeblandningen och pinjenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.