Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Servera med grillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma. Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad
Mixa äggula, vitlök och sardeller, gärna med en mixerstav. Fördela tomater, lax och krutonger överst. Späd med mjölk och smaksätt med vinäger, parmesanost, salt och peppar
Servera med hemmagjord aioli. Ikväll bjöds det på lax här hemma. Lax naturell med saffransgrönsaker (4 personer)1 citron1 gul lök1 fänkålsstånd4 morötter (eller 2 paprikor om man vill köra LCHF)Olivolja1 kuvert saffran1 fiskbuljongtärning2 dl vitt vin2 dl vatten200g haricots verts600 g lax (4 bitar)HavssaltVitpepparSkala och skär löken i klyftor. Skär laxen i 4 lika stora bitar och stek dem i 4 minuter på varje sida
Vi åt med bara grönsaker - blomkål och sugar snaps - en rejäl vippa dill, och aioli. Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Hittade laxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Till laxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tiden laxen steks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.