13 msk
svartpeppar 400 g spagetti 100 g pecorino saltRosta svartpeppar i en panna och krossa grovt i en mortel. Koka spagettin enligt paketet i lättsaltat vatten, spara lite vatten från kokningen. Ta ca 1 dl pastavatten och hälften av osten och låt det koka ihop försiktigt. Tillsätt spagettin och svartpeppar. Rör runt, smaka av och ha eventuellt i lite mer salt. Lägg upp på tallrikar och toppa med mer ost och svartpeppar.
Koka pastan i saltat vatten tills al dente. Mortla eller mal undertiden pepparkornen och rosta dem och finstrimlad vitlök i olja och smör på medeltemperatur tills vitlöken börja få lite färg3
Spaghetti cacio e pepe är en italiensk pastarätt som verkligen är enkel men otroligt god och fylld av smak även om det bara är ett par få ingredienser inblandade, nämligen svartpeppar, parmesan, olja och pasta
Cacio e pepe, denna himmelska rätt, bestående av endast pasta, pecorino och svartpeppar (och lite av pastavattnet) har jag länge velat lära mig att laga
Kok pasta tills den är al dente. Stek löken i smör tills den är genomskinlig. 1. 2. Tillsätt sedan peppar och lite av pastavattnet och låt allt koka samman
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.