Salt - efter tyckePeppar - efter tycke. Recept. 4-6 pers. Ca 600 -700 g kassler1 lök2 vitlöksklyftor1 röd paprika2 dl ärtor - ( kan uteslutas)2 msk tomatpuré1 dl sweet chilisås3 dl syrad grädde2 dl matlagningsgrädde - kan bytas mot syrad grädde. ) 4-6 pers Ca. 600 -700 g kassler
1-2 msk kalvfond. 2 st gula lökar 400 g grytbitar av nöt 4 st potatisar 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st röd chilipeppar ( eller 1 tsk chiliflakes ) 2 st vitlöksklyftor 3 st lagerblad 1 burk krossade tomater, 400 g 2 msk tomatpuré 1 tsk socker Salt Peppar 2 ½ msk paprikapulver 1 dl vatten 3 dl rött vin 1-2 msk kalvfond
Överkurs är att efter köttet kokat mört ta upp kött, svamp och övriga fasta ingredienser med en hålslev och sedan på högre värme koka ner grytan 0,5-1 timme så såsen får mer smak
Recept på två liknande grytor som är veganska. 4 st tomater 2 st gula lökar 6 st vitlöksklyftor 1 aubergine 1 röd paprika 3 st siviri (turkisk paprika, kan bytas ut mot 1 grön paprika) 4-5 st potatisar 2-3 st morötter 1-2 st färska chili (kan uteslutas) Gör såhär. 4-5 st potatisar. 2-3 st morötter. 1-2 st färska chili
Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rotfruktsstomp. Skala och skär kålrot, potatis, persiljerot, morot och rotselleri i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.