Butternutpumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter
) och mycket riktigt, hittade en soppa medbutternut som bas och med asiatiska toner. Släng i pumpabitarna, lite havssalt och några drag med pepparkvarnen
den är rik på antioxidanter, Vitamin A (som är bra för ögonen), Vitamin C, väldigt mycket fibrer vilket gör att kroppen gör sig av med onödiga slaggprodukter och tarmsystemet kommer igång
Skär butternutpumpan i bitar inte allt för tunna, behåll skalet på, stek dom sen på medelvärme tills dom blir bruna och mjuka, blanda i frysta suger snaps och låt dom bli varma salt och peppra
UGNSBAKAD BUTTERNUT SQUASH MED OST. Redan bara namnet utlovar ju godsaker, smör och nötter… Smaken är söt och nötaktig och det passar bra med ett saltare alternativ till
Vi börjar med att förbereda pumpan. Skär pumpan i centimeterstora bitar. Skär bort skalet med en kniv. Blanda sedan i persilja, häll på citronsaften, blanda försiktigt ner den rostade pumpan
Skala, halvera och gröp ur en butternutpumpa och skär i mindre bitar. Rebecka hade med sig något liknande till vår förra MBT och kombinationen med den mjuka och söta pumpan, de knapriga pumpafröna och den salta fetaosten är magisk
Ugnsrostad butternutpumpamed rotfrukter och brysselkål. Butternutpumpa. Min mami sa till mig häromdagen att hon hade märkt att jag inte åt särskilt mycket grönsaker i jämförelse med innan längre
butternutpumpa,. butternut,. Förra hösten gjorde jag en smaskig pumpasoppa men häromdagen blev det ugnsbakade pumpaklyftormed fetaost, ljummen bulgursallad med grönsaker, svamp och sojabönor, smörstekt sparris och en vitlökig yoghurtsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.