1 flingsaltSmula
jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till 37 grader.
1 Rör
ut jästen i degvätskan. Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
1 Smula
osten och blanda med crème fraiche och solroskärnor.
1 Ta
upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter cirka 25 x 40 centimeter.
1 Bred
ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar. Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
1 Jäs
brödet under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja. Strö över solroskärnor och flingsalt.
1 Grädda
i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.
Smula osten och rör ihop med mjölken. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Tillsätt rödbeta, salt och mjöl och arbeta degen kraftigt
Skala och skölj morötterna, dela dem om de är stora. salt och torkad timjan efter smak, några nypor. Häll av vattnet och lägg morötterna i en skål, låt svalna en aning
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Vänd sedan ner morötterna i såsen, och servera med biffarna. Krydda med salt och peppar. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.