Butterkaka med morötter och fårost
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 125 g smör
  • 12 1/2 dl vatten
  • 11 dl finrivna morötter
  • 11 tsk salt
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 14-5 dl vetemjöl
  • 1150 g fetaost
  • 11 dl lätt crème fraiche
  • 11 dl solroskärnor
  • 1 Till pensling:
  • 1 cirka 2 msk olivolja
  • 12 msk solroskärnor
  • 1 flingsaltSmula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till 37 grader.
  • 1 Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  • 1 Smula osten och blanda med crème fraiche och solroskärnor.
  • 1 Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter cirka 25 x 40 centimeter.
  • 1 Bred ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar. Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  • 1 Jäs brödet under duk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödet med olivolja. Strö över solroskärnor och flingsalt.
  • 1 Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.