Jag river alltid mandelmassanoch blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Men med Kung Markattas ekologiska mandelmjöl så blir det riktigt bra mandelmassa. Vissa använder även frön från persikor eller aprikoser och tillsätter då bittermandelolja för att mandelmassan ska få mandelsmak
Mandelfyllning Riv mandelmassanoch blanda med smör och kanel till en jämn smet. Förra veckan var jag och fikade hos några vänner och tog då med mig en kanelbulle – med extra allt
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Häll på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt sen ägg, socker, kardemumma och smöret som delats i mindre bitar
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.