Jag bakade min butterkaka i en form med diameter på 24 cm och det ger ungefär 8-10 bitar
Ingredienser (fyllning)
75 g
rumsvarmt smör
0,5 dl
strösocker
1 msk
kardemumma
1 nypa
vaniljpulver (kan uteslutas)
125 g
färska blåbär (frysta går också bra men då behöver du blanda dem med maizena eller potatismjöl efter att de tinat så att de inte ska vätska sig så mycket)
Ingredienser (vetedeg)
15 g
jäst
125 g
mjölk (1,25 dl)
3,5 g
kardemumma (1,5 tsk)
75 g
smör
50 g
strösocker (0,5 dl)
250 g
vetemjöl (4 dl)
1 nypa
salt
1 ägg,
1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
Smula osten och rör ihop med mjölken. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Tillsätt rödbeta, salt och mjöl och arbeta degen kraftigt
Butterkakamed vaniljkräm och kanelfyllning, plus samma variant men i snurror. Var första gången jag gjorde en butterkaka så jag är som nöjd hur den artade sig
Så då åker dem ner i en form med löstagbar kant och vips så finns det en Butterkaka. Täck med bakduk. Butterkaka eller Systerkaka som den också kan heta gör jag i slutet på en deg
Pensla butterkakanmed ägg och strö över pärlsocker. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölk. Placera bullarna ganska glest i en smord rund form med löstagbar kant
Det är någonting med kombinationen citron, blåbär och vanilj som är helt oslagbar. Det är dessutom mer "accepterat" att äta en muffins till mellanmål än att ta upp en burk med keso/kesella, ett kokt ägg eller en bit kyckling
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.