Butterkaka med blåbärsfyllning och toscaglasyr
mykitchenstories.se
mykitchenstories.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Jag bakade min butterkaka i en form med diameter på 24 cm och det ger ungefär 8-10 bitar
  •  
  • Ingredienser (fyllning)
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk kardemumma
  • 1 nypa vaniljpulver (kan uteslutas)
  • 125 g färska blåbär (frysta går också bra men då behöver du blanda dem med maizena eller potatismjöl efter att de tinat så att de inte ska vätska sig så mycket)
  •  
  • Ingredienser (vetedeg)
  • 15 g jäst
  • 125 g mjölk (1,25 dl)
  • 3,5 g kardemumma (1,5 tsk)
  • 75 g smör
  • 50 g strösocker (0,5 dl)
  • 250 g vetemjöl (4 dl)
  • 1 nypa salt
  • 1 ägg, 1 nypa salt och en skvätt vatten till pensling
  •  
  • Ingredienser (toscaglasyr)
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g rostade mandelflarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.