Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader. 100 g smör. 1 dl riven ost. 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ca 200 g champinjoner (1 liten burk). 1 liten purjolök. 1 tsk salt
Hacka löken och bryn den. I ugnen 10-15 min till osten fått fin färg. 1 gul lök. 1 dl vatten. 1 påse tacokrydda. 1 liten burk tacosås. 1 burk Créme fraiche light
Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra och att den är så jääkla god
1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. 1Ca 200 g champinjoner (1 liten burk). 11 liten purjolök. 12 pressade vitlöksklyftor. 11 tsk salt. 1½ tsk vitpeppar. 12 ½ msk soya. 13 msk tomatpuré. 12 dl crème fraiche. 12 dl riven ost att strö ovanpå. 1Pajdeg100 g smör 1 dl riven ost 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas Ca 200 g champinjoner (1 liten burk) 1 liten purjolök 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk salt ½ tsk vitpeppar 2 ½ msk soya 3 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 2 dl riven ost att strö ovanpåBlanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader
av dengrädden som e kvar eller cream fra. den godaste cholkad/kladdkakan jag gjort iaf. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. häll såsen över grönsakerna o in i ugnen i 10 min i 200 grader, ta ut o lägg i laxen. sätt ugnen på 175 graderDu behöver. 150 g smör300 g mörk choklad 70 %1 vaniljstång5 ägg2 dl socker1 nypa salt2 dl mjölSmält smör o mörk choklad. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i. 175 grader. 150 g smör. 300 g mörk choklad 70 %1 vaniljstång
Jag lagade den här lasagnen, då för hundra år sedan när tidningen var ny. Jag tyckte den var underbart god, rev ut receptet ur tidningen, lade det i min hög och glömde sen bort det
Sist vi ställde in grytan i ugnen så var den laddad med ingredienserna till en italiensk klassiker, Osso Buco, fast med fläskkotletter istället för kalvlägg
Må så vara, men nu är det dags att den blir lika vanligt förekommande här i hemmet. Det finns tydligen hundratals olika versioner av denna fermenterade anrättning
Konsistensen får varken bli för torr eller för mosig och den måste även ha gott tuggmotstånd. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 3 msk chiafrön + 1 ½ dl vatten. 2 1/2 dl havregryn. 1 dl rostade pumpakärnor. 1 dl rostade solroskärnor. 1 msk extra virgin olivolja. 1 msk soja. 1 ½ tsk chilipulver. 1 tsk spiskummin. 1 tsk torkad oregano. I en liten skål blanda ihop chiafrön och vatten och låt stå i 10 minuter under tiden som du förbereder dina övriga ingredienser. Om du väljer att grilla dina burgare så pensla dem med olivolja på varje sida och förgrädda dem i ugnen på 175° i 15 minuter. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 3 msk chiafrön + 1 ½ dl vatten. 2 1/2 dl havregryn. 1 dl rostade pumpakärnor. 1 dl rostade solroskärnor. 1 msk extra virgin olivolja. 1 msk soja. 1 ½ tsk chilipulver. 1 tsk spiskummin. 1 tsk torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.