På Midsommar blir det burkskinka, potatis och gräddfil (och ett hav av gräslök. Gillar du burkskinka. Ja, det är lite blekt och slemmigt och ja, det är säkert gjort av mest skräpkött men jo, det är gott
Burkskinka med kall sås och färsk potatis. Efter att ha varit tillsammans med mannen "Thord" varje dag i nästan fjorton dagar kände jag lite ångest för att åka väg och jobba
Lägg upp grönsakerna i djupa tallrikar, lägg på fisken och slå över pepparrotssåsen. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
4 800 g högrev i hel bit 1 gul lök 1 morot 100 g rotselleri 5 persiljestjälkar 10 vitpepparkorn 1/2 tsk salt/ liter vatten 1 lagerblad Rotfruktmos 6 potatisar 3 morötter 2 palsternackor 2 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin salt och peppar hackad persilja Pepparrotssås 4 dl av buljong 1/2 dl grädde 2 msk majsstärkelse salt och peppar 1 msk riven färsk pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Laxcarpacciosalmalaxcitronsalt & pepparSkär laxen i lövtunna skivor och ett par minuter innan servering så pressas citronjuice över samt ett par drag med pepparkvarnen och några flingor salt
Efter lite mer än en vecka av diverse snabbmat, vetemjöl och annat som jag normalt inte äter till vardags var jag igår sugen på något riktigt fräscht och hemlagat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.