Rör om tillsosten smält. Lägg ihönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Servera soppan med bröd. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Rör ihop rumsvarmt smör tillsammansmed socker och sirap så att det blirfluffigt. Rör ihop mjöl, bikarbonat, kryddor och salt i en separat bunke med en gaffel
Den där vintern försvann lika fort som den kom här nere, idag vaknade vi åter upp till gråväder och all den finavitafrosten var borta och medsig tog den solen och den klarblåa himlen
Servitrisen kollade lite snett påmig, sa att jag intefick köpa barnmeny, men när jag deklarerade att jag kunde betala fullpris bara jag fick hälften så mycket mat som en vuxenportion så gick hon medpå det
Dessutom är det jag som rensar kanterna påugnsformen efteråt. Smörj en ugnsform. Det är säkert någon gång varje månad som jag gör en rejäl sats med köttfärssås som vi äter till pasta ena dagen, och dagen efter varvar jag såsen medstrimladpotatis, häller över lite mer grädde och gratinerar nå'n timmemedlite ost på toppen
Smaka av och tillsätt eventuellt mer fond, salt eller krydda. Ett bra mode för övrigt, eftersom kött som får puttra länge blir mer lättsmält för kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.