Burgundisk köttgryta
Milda.se
Milda.se

Burgundisk köttgryta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg benfritt nötkött t ex högrev
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 st Knorr Fond du Chef Beef
  • 3 dl Winborgs rött matlagningsvin
  • 1 tsk salt
  • 1½ krm svartpeppar
  • malen
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • pressade
  • 2 gula lökar
  • 3 tomater
  • medelstora
  • 2 purjolökar
  • 1 msk Slotts fransk senap
  • persilja
  • 2 msk Slotts delikatesskryddad tomatpuré

Beskrivning

    Skär köttet i 3 x 3 cm stora bitar. Bryn köttbitarna i omgångar i flytande margarin i en stekpanna. Lägg efter hand över köttet i en gryta.

    Strö vetemjöl över köttet, tillsätt tomatpuré och rör om. Häll i vatten, Fond du Chef och vin. Tillsätt salt, svartpeppar, lagerblad, timjan, vitlök och lök skuren i klyftor.

    Koka grytan under lock på svag värme ca 1 timme.

    Skala och skiva morötterna. Snitta och skölj och skär purjolöken i bitar

    Lägg först ner morötterna i grytan och sedan purjolöken en stund senare. Fortsätt koka ca 30 minuter.

    Smaka av med senap. Strö över rikligt med hackad persilja vid serveringen. Servera grytan med kokt potatis eller ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.