Lägg baconstrimlorna i en gryta. Späd med mer buljong om såsen känns för tjock. Lägg i grytan vartefter. Smaka slutligen av med eventuellt mer salt och peppar
Vintergrytamed korv och rotfrukter i mustig buljong. Det är ju en sån super-dunder-god gryta, så enkel att göra och också att laborera med smaker efter eget tycke
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Lägg saft, soja, kalvfond, enbär, svartpeppar och en skivad morot i en stor gryta och låt koka 5 minuter. 1 1/2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
Servera till kokt potatis & vinbärsgelé. 11 kg högrev av nöt 2 gula lökar 1 röd lök 3 små morötter 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 5 rosépepparkorn 5 lagerblad 2 köttbuljongtärningar 5 färska vitlökar (strimlade) Salt Smör till stekning 3 dl gräddeSkär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta
3 dl rött vin. 600 g nötkött eller ytterlår smör eller margarin salt peppar 2 msk vetemjöl 1 msk tomatpuré 3 st lagerblad 1 tsk torkad timjan 1 st vitlöksklyfta 2 st morötter 3 dl rött vin 3 dl vatten 2 msk kalvfond 2 st morötter 140 g bacon 250 g steklök 200 g champinjoner Servera med
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.