Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av den kallamjölken • Tillsätt resten av mjölken samt socker, salt ochkardemumma • Klicka i smöret i bitar, tillsätt mjöl och arbetadegen minst 15 minuter i maskin, eller ännu längre för hand •Låt jäsa i cirka 40 minuter
Smula jästen i en skål och häll på ljummen mjölk, 37°. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smöret i bitar och det mesta av mjölet
Den här veckan var min sista arbetsvecka på kyrkogården för den här säsongen. Det känns vemodigt att ta vinteruppehåll, för jag kommer att sakna mina härliga arbetskamrater, men samtidigt ska det bli ganska skönt att ha lite ledigt nu efter att ha jobbat, i stort sett nonstop, ända sedan april
Har ni trädgård. Om ja, har ni rabarber i era trädgårdar. Vi har det och det är jag glad för. Nu borde vi nog ha gödslat dem innan de växte till sig, men det blev liksom inte av
Arbeta ihop smör, mjöl, grädde och vatten till en deg. Låt den vila i kyl i 30 minuter. Mal nötterna på mandelkvarn och rör ihop med florsocker och äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.