Jessicas korngrynsgröt i ugn. 2 dl hela korngryn. 6-8 port 2 dl hela korngryn. . Det börjar bli något av en tradition att äta gröt hemma hos varandra i vårt finska gäng
Hattarna hamnade i min “veckosoppa” tillsammans med pumpa, korngryn och lök. I söndags hade vi ett underbart höstväder så på eftermiddagen lämnade vi flyttkartongskaoset ett tag och drog till skogs
Koka korngrynen mjuka i 2 dl vatten och 1 tsk salt, tills en tjock gröt erhållits. Grädda korngrynen i 175 grader varm ugn i cirka 1 timme och 45 minuter. 1½ dl korngryn
Koka korngrynet enligt beskrivningen på paketet. Smaka av med lite mer salt och peppar om det behövs och servera med nykokt korngryn och hackad persilja
Sila bort korngrynen och behåll vattnet. Koka korngrynen i 0,5 liter vatten i 30 minuter. Tillsätt citronskal, strösocker och 3 liter kokande vatten i korngrynsvattnet. 3 msk korngryn
Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades. Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.