Brukar ni se tv-programmet Hela Sverige Bakar. Det brukar jag och i förra avsnittet så bakades det ju sötebröd där jäst och sötma är viktiga ingredienser
Regnet öste ner hela eftermiddagen, så vad passade väl bättre än lite bakning tänkte jag. Jag bläddrade i några kokböcker för inspiration och bestämde mig för kanelbullar
Jag har varit nöjd med mina bullar och inte brytt mig om att testa bullbak enligt de nya rönen. Finfina kardemummabullar kvällsbakade enligt Mia Öhrns recept
I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Onsdag och ledig dag, jag hade planerat kakbak men har inte kommit till skott ännu
Lycka till med bullbaket och ha en riktigt skön sommarsöndag allihop. Jag har vid några tillfällen fått förfrågan på mailen om recept på goda, glutenfria kanelbullar
Ett tips är att spara vasslen till bröd- och bullbak, frys i lagom portioner. Även om jag inte är smålänning, utan bara bosatt i Småland, har småländsk ostkaka alltid legat mig varmt om hjärtat
Brödet står på jäsning, sen blir det bullbak, ev kakbak och storstädning. I går var en riktig skitdag. Regn, blåst, tråkig dag på jobbet och på allmänt dåligt humör
Mjöl är en känslig fråga när det kommer till bröd- och bullbak. eller en enda stor frukostbulle. Förra veckan skrev jag ett inlägg om frallor jag bakat och för första gången använt mjölet Manitoba Cream
Anne-Lie startar det nya året med hälsosamma rätter, jag vägrar vinter med bullbak. Dessa anses vara de godaste jag någonsin gjort, enligt en av mina söner, men notera att de tar sin lilla tid att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.