Dessa saffransbullar är så vansinnigt goda. Rulla ihop och skär bullarnaoch lägg i formar. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret
Känns bullarna inte klara trots en mörknande yta, kan en bit folie med fördel placeras över dem - då kan de gräddas klart i lugn och ro utan en nattsvart kulör
Därför mjukstartar jag julgottandet med ett par lagom juliga bullarmed äpple ochkanel. Smöret kan du antingen skiva med osthyvel jämt fördelat över degen (ger smörigast bullar) smälta och hälla ut över degen eller strycka på med en kniv
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag medsaffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.