Rör ihop smör, socker ochvaniljsocker till en smet. Pensla bullarnamed vispat ägg. En liten extra twist på dessa bullar i form av mandelmassa och mörk choklad
Bakade bullar igår och kände för att testa något nytt. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Så jag gjorde en omgång med kanel som vanligt och en omgång med hallon och vit choklad
Rulla ihop och skär bullarnaoch lägg i formar. Dessa saffrans bullar är så vansinnigt goda. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladenoch strö halva den över smöret
Blanda kokosnötsmjöl, bakpulver ochvaniljpulveroch rör ned i smeten. Under min uppväxt i Kongo hörde det till glädjeämnena att sitta och pilla ut jordnötterna ur sina skal och sedan rosta dem i vedspisen tills det spred sig en varm doft av rostade jordnötter
chokladknappar eller krossadchoklad. Rabarber- ochchokladbullar. Därför tycker jag det är spännande att testa på att baka olika slags vetebullar, olika recept på grunddeg och olika fyllningar
Om ni undrar över degens färg, jag har använt lantvetemjöl från Warbro kvarn som är lite mörkare i tonen än "vanligt" vetemjöl och sen har jag i Bourdiersmör smaksatt medMadagaskarvanilj som komplement till det vanliga smöret och det har också gett sin färgton till degen, men, den ser lite nyttigare ut än en helt vit deg och då är det alltid okej att ta en bulle till
Rör margarin och lite av strösockret mjukt med elvisp, blanda i ett ägg och lite mer strösocker. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsockeroch blanda det ner i margarinet lite åt gången, tillsätt mjölken när all vetemjöl är blandat i och smaka på smeten (om det smakar "mjöligt" blanda i mer mjölk)
Saftiga, med smakrik chokladoch krämig topping är ju bara för gott. Slutligen så lägger du till mjölet och grädde, börja med lite mjöl, slå på grädde och avsluta med mjöl
Här har jag valt att göra en väldigt enkel smoothie med mild chokladsmak. Oftast gör man ju smoothies fruktiga, ochmed uttalad frukt- eller bärsmak, men man kan variera på olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.