Bakade bullar igår och kände för att testa något nytt. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Så jag gjorde en omgång med kanel som vanligt och en omgång med hallon och vit choklad
Rulla ihop och skär bullarnaoch lägg i formar. Dessa saffrans bullar är så vansinnigt goda. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladenoch strö halva den över smöret
Jag älskar när man har bakat bullaroch man man tar en när den fortfarande är varm och sätter sig i soffan med en gammal eller ny tidning och bara kan slappna av
Pudra bullarnamed florsocker och ringa över den smälta chokladenmed en sprits. När senaste numret av Hembakat kom var detta ett av recepten jag fastnade för och eftersom det inte fanns så många bullar i frysen passade det bra att baka dessa
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk till. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna. Rulla ihop rektangeln på längden och skär bullarna i små bitar, ca ett par centimeter breda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.