4 600 g potatis 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt och peppar 480 g ostwurst 1 msk smör eller margarin 2 dl matlagningsyoghurt 1 1/2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Dela korven om det behövs. Skala och skär kålrot, potatis, morot och rödlök i bitar. Lägg allt i en bakplåtspappersklädd långpanna och häll över olivoljan
Servera rotfrukternaochkorvenmed pepparrotskrämen. Skiva rotfrukternaoch potatisen med skalet. Blanda rotsakerna med timjan, olja, salt och peppar på en plåt
Pytt i panna med kryddig korv, rotfrukter, svamp, bacon och persilja. Du hittar också svamp och lite blandade rotfrukter i pytten, som ger lite höst-/vilt-/svenskt-feeling till det hela
Servera med en fräsch sallad. Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Rör ihop senap, paprika, salt, peppar, tomatpuré och crème fraiche
Dagens middagstips faller absolut in under den första kategorin, ja annars hade den ju så klart inte kvalat in här i vårt kök, och vi har faktiskt skrivit om den tidigare i detta inlägget om kycklinggryta med tomater i
Fördelen med dessa (Årsnäska ägg) är att man kan förbereda dom någon timme i förväg och ha dom i kylen fram tills dess att dom skall friteras och serveras så dom är bra som ett ”vänta-på-att-maten-blir-klar-snack-ihop-med-en-pilsner”
Servera rotfrukternaoch kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Min dotter Linn, som älskar Texas Hot Links ville också vara medoch skapa dagens korvskörd. Hacka kryddorna, blanda med köttet, vitt vin, salt och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.