Servera med grönsaksstavar och ev kokt ris. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer
Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Börja med tomatsåsen. Koka upp och låt sedan puttra långsamt under lock medan du förbereder kycklingen
Garnera med gräslök och servera med potatisen. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklinglårfilé 1 tsk salt 1 msk Arla® Svenskt Smör 200 g rabarber i bitar 2 dl Arla® vispgrädde 2 msk honung 2 msk kycklingfond ½ tsk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta ½ dl hackad färsk gräslök 750 g potatisBörja med att koka potatisen i saltat vatten
Kycklingfilén satte jag in i ugnen medan den var frusen, behöver bara lite extra tid. Under alla saffransbullar i frysen hittade jag kycklingfilé och i grönsakslådan låg några stackars grönsaker redo att användas
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.