1 Buljongkokt
kött med tillbehörca 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev) 2 nötbuljongtärningar ca 1 l vatten 1 purjolök, i bitar 3 morötter, i bitar 0,5 tsk timjan 1 lagerblad 5 kryddpepparkorn 4 hela nejlikor
1 Till
servering: äppelmos pepparrot, riven grönsakerna från koketBuljongkokt kött med tillbehör
Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.
Smält smör och häll över brödstavarna tillsammans med dijonsenap och riven parmesan. Till varmrätt blev det mört lammkött, kryddig sås, len lökkräm och salta potatisar
Nu till hösten blir det gott med grytor och ugnsbakade godsaker. Även om jag försöker låta bli att äta rött kött, händer det att slinker ner en bit ibland
Passar perfekt som tillbehör till alla former av kötträtter, men speciellt till pulled pork. Idag blir det ett recept på något som är jättelätt att göra och så gott
Till nyårsmiddagen hade jag köpt hem ett knippe sparris som jag inte hade bestämt hur jag skulle tillreda och tyckte det kändes lite fantasilöst att bara koka dem men så fick jag se ett recept med haricots verts som jag tänkte att det måste ju funka även med sparris, och det gjorde det, ett perfekt tillbehör till kött
Morötter är goda precis som de är, rårivna eller bara kokta med lite salt - för att inte tala om pressade till juice - men ibland kan det ju kännas roligt med lite omväxling
I med lagerblad och timjan (tomatkross). Du behöver500-600 gram nötfärs2 tärnade morötter1 tärnad palsternacka1/2 tärnad kålrot1 hackad löklite krossade tomater om man vill (inget måste)1 1/4 dl grönsaksbuljongnågra lagerbladTimjan, salt, pepparGör så härFräs köttfärs, en halv lök,krydda med salt,peppar (ev spiskummin). Fyll en kastrull med vatten ca 1 1/4 L och addera buljong
Serveras med kokt potatis eller ris gärna med en sallad. Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.