Buljongkokt kött med tillbehör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev)
  • 12 nötbuljongtärningar
  • 1 ca 1 l vatten
  • 11 purjolök, i bitar
  • 13 morötter, i bitar
  • 10,5 tsk timjan
  • 11 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
  • 14 hela nejlikor
  • 1 äppelmos
  • 1 pepparrot, riven
  • 1 grönsakerna från koket
  • 1 Buljongkokt kött med tillbehörca 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev) 2 nötbuljongtärningar ca 1 l vatten 1 purjolök, i bitar 3 morötter, i bitar 0,5 tsk timjan 1 lagerblad 5 kryddpepparkorn 4 hela nejlikor
  • 1 Till servering: äppelmos pepparrot, riven grönsakerna från koketBuljongkokt kött med tillbehör
  • Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Skär köttet i bitar. Lägg i köttet, koka upp och skumma ytan. Lägg i grönsakerna och kryddorna när hälften av koktiden återstår och koka sakta tills köttet är mört. Servera köttet med tillbehören och nykokt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.