Servera den fetaostgartinerade fläskfilénmedklyftpotatisochtomatsallad. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn fläskfilén på medelhög värme på alla sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta
Fläskfilémedtomatsalladoch mozzarellaost. Jag våndades lite mellan fläskfiléoch kyckling men fastnade till slut för fläsket då det blir lite tyngre smak vilket jag tycker svarar upp bättre mot balsamvinägern
Putsa fläskfilén vid behov. Servera medklyftpotatisaroch en sallad. En enkel sallad med salladsblad, tomat, gurka, fetaost och melonkärnor passar utmärkt till
Oftast har vi ris till denna men sista valde vi faktiskt klyftpotatisoch det var jättegott det med. Bryn köttet, salta och tillsätt löken på slutet och låt bryna med en liten stund
Dagens middag blev en bruschetta med tomat som förrätt Jag rostade några skivor surdegsbröd i brödrosten, gned med en vitlöksklyfta och penslade sedan med lite olivolja
Fläskkotletter medklyftpotatis, buljongkokta grönsaker och örtyoghurt. Buljongkokta grönsaker. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt, peppar och färsk timjan
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.