2 st
köttbuljong-/oxbuljongtärningar + 1 L vatten (jag tog en oxbuljongtärning och en köttbuljongtärning då jag bara hade en av vardera hemma)
köttbuljongtärning
3 st
lagerblad
Vitpeppar
1 tsk
örtkrydda
Salt
Peppar
1/2 msk
mortlad peppar (jag använde hel rosépeppar, hel grönpeppar, mald kryddpeppar och hel svartpeppar samt lite mald vitpeppar, mortlade hela pepparn)
Slå på vinet med rapsoljan och klicka på honungen. Lägg potatis, champinjoner, gul lök, vitlök och paprika i Crock-Poten eller i en gryta att ställa i ugnen, salta, peppra, ha på rosmarin och vänd runt allt
Lägg upp laxen tillsammans med potatis och den smörslungadespenaten. Krydda fisken med svartpeppar och rivet citronskal, spara saften från citronen till gurkan ochspenaten
Välj tjocka fläskkotletter så att de inte blir för torra. Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Stuvad spenat, panerad fisk och ägg. )Jag gick inte efter något recept utan jag testa mig fram men nedan har ni ett recept på stuvad spenat
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den ochspenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Servera laxen med kokt potatis och smörstekt spenat. Skölj och riv citronskal och blanda med färskost. Skölj spenatenoch skala och skär löken i klyftor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.