Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsenmed mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Ersatte de rostade mandelspånen, jag har aldrig tyckt om mandel särskilt mycket, med rostade pinjenötter och la till lite riven parmesan på toppen och av det blev det ett gott och enkelt tillbehör som passar till vilken maträtt som helst ju
Lagade en ny förrätt till fredagsmyset igår, oj vad god den blev♥Halloumiosten tillsammans med chili, citron, rostade pinjenötter och balsamico blev en ljuvlig kombo
Blanda med yoghurt, hackad dill, salt och peppar. Yoghurtsås. Krydda med salt och vitpeppar. Yoghurtsås. Servera fisken med potatis, sparris och kall sås
Nästa dag blev tillbehöret kokt potatis med en enkel yoghurtsås som blev perfekt i sammanhanget. Jag har ju tjatat om min kokta plattfisk utan att få medhåll av någon så nu var det dags att göra som alla andra och steka den
Stek halloumin (jag stekte den i kokosolja) och skär upp jordgubbarna. Fullkorns couscous (mängd efter anvisning på förpackningen), några skivor halloumi, blandspenat, jordgubbar (har inga exakta mått så ni får helt enkelt ta efter hur hungriga ni är) // Sjud couscousen efter anvisning på förpackningen, för att få lite mer smak kan du sjuda den i grönsaks- eller hönsbuljong
Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Stekt halloumi med körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.