Servera laxen på en bädd av bulgursalladenmed en limeklyfta på toppen. Tärna paprikan, hacka purjolöken och skiva tomaterna, och blanda ner i bulgurnmed oliverna
Såhär i novembermörkret kan man känna för lite vitaminer och hälsofrämjande mat, och vi är särskilt förtjusta i detta recept med ångkokt laxochbulgurmed persilja, tomat och lök för det är så himla gott och enkelt
Jag serverade mina spett medbulgur som jag kokat i grönsaksbuljong och kryddat med muskotnöt, persilja, valnötter och myntaolja, toppat med lime dressingen
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Vi köper alltid Salma Lax i ochmed att man kan äta den rå utan förberedelser. Det kommer bli en relativt lugnt helg och jag ska försöka hinna med det jag sällan hinner i veckorna, nämligen städa
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Vill du ha en krispigare yta på laxen så kan du panera den med panko ( Asiatisk ströbröd, finns blad asiakiska produkter i affärerna ) ger en jätte fin och krispig yta
laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall. g färsk laxsidamed skinn, urbenad. basilika och gräslök slät i en mixer eller med en stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.