Det blev en riktig fullträff att montera ihop sin egen BigMac. Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas
Ja nu ändrar McDonalds på receptet för den klassiska BigMacen för första gången och det är ju givetvis dressingen som får en liten ny kick i form av en chilisås nämligen Sriracha som är en Thailändsk chilisås
Häll i oljan och tillsätt vitlök, ingefära, sichuanpeppar och chiliflakes. 1,5 tsk chiliflakes. 600 g kycklinglårfilé, skuren i 2 x 2 cm bitar 3 klyftor vitlök, skalade och finhackade 1 msk ingefära, skalad och finhackad 1 tsk sichuanpeppar, mortlad (eller hel vitpeppar) 1,5 tsk chiliflakes 1 broccolistam (utan bukett), skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 1 stor morot, skalad och skuren i 2 x 2 cm bitar 6 salladslökar, skuren i ca 2 x 2 bitar 1,5 dl jordnötter neutral rapsolja, att steka i
6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
Blanda samman med kokosmjölk, jordnötssmör och chilisås. 0,5 dl sweet chilisås. 0,5-0,75 dl sweet chilisås. Marinad0,5 dl sweet chilisås 0,5 dl oliv- eller rapsolja 0,5 dl soja. Jordnötssås1 bit färsk ingefära, ca 4 cm 3 st vitlöksklyftor 1 st liten burk kokosmjölk, 165 ml 5 msk jordnötssmör 0,5-0,75 dl sweet chilisås
I våras/början på sommaren fick jag ett bud från Mc Donalds, (bl a en bit tyg med hamburgare på (. Idag rörde jag ihop ingredienserna till deras BigMac-dressing och lät den stå till sig i några timmar
TwitterFacebookGillaGilla Laddar. Chili con carne fast med mycket paprikapulver, en stark paprikasås och kumminkräm till det, smaker som i alla fall jag förknippar med Ungern
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.