Brytbröd på vassle
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • havregryn + 2,5 dl kokande vatten
  • 1 jäst
  • 1 vassle, rumsvarmt (kan bytas till mjölk eller vatten)
  • 1 ljust muscovadosocker
  • 1 grahamsmjöl
  • 1 vetemjöl
  • 1 smör, rumsvarmt
  • 1 salt
  • 1 vatten + havregryn1. Häll kokande vatten över havregrynen och låt stå i en kvart.
  • 2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet.
  • 3. Tillsätt havregryn, socker, vassle, (eller mjölk) och mjöl.
  • 4. Kör degen i maskin och klicka ner smöret lite i taget. Arbeta degen i fem minuter i maskin.
  • 5. Tillsätt saltet.6. Kör degen i ytterligare tio minuter. Degen ska vara lite kladdig men smidig.
  • 7. Plasta in bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka en timme.
  • 8. Stjälp upp degen på mjölat bord och kavla ut till en stor kaka.
  • 9. Lägg i långpanna med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 20 minuter.
  • 10. Snitta brödet, pensla med vatten och strö över havregryn.
  • 11. Baka av i ugn på 160 grader i 30-40 minuter.
  • 12. Låt svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.