Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Toppa med frön, flingsalt, ost eller något annat smaskigt. Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, Lägg dem med lite mellanrum, men inte för långt ifrån varandra – de ska jäsa ihop
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.