Brytbröd med spenat- och kronärtskocksdipp
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Brytbröd med spenat- och kronärtskocksdipp
  •  
  • Deg
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g smör eller margarin
  • ½ msk socker
  • ½ tsk salt
  • 7 - 8 dl vetemjöl
  • lite mjölk, till pensling
  • vallmofrön till garnering
  • 1 msk rapsolja till att smörja formen med
  •  
  • Dipp
  • 200 g fryst bladspenat, ta upp den ur frysen dagen innan den ska användas och låt den tina i kylen, eller tina den lite försiktigt i mikron precis innan den ska användas
  • 1 burk kronärtskockshjärtan ca 400 g (avrunnen vikt ca 250 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g naturell cream cheese
  • 2 dl riven lagrad ost, t.ex. prästost, västerbotten eller parmesan
  • ev. 1 - 2 msk majonäs (jag uteslöt detta)
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 - 3 krm salt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.