Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på vallmofrö. Du behöver25 g jäst2 dl mjölk1/2 dl olivolja2 dl parmesanost1/2 tsk saltca 6 dl vetemjöl specialPenslingÄggVallmofröGör såhärLös upp jästen i lite av mjölken i en degbunke. Täck degen med en bakduk och låt jäsa ca 1 timme. Lägg dem i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. 2 dl parmesanost
Lägg bullarna i formen, pensla dem med uppvispat ägg och strö vallmofrö över. Rör ner parmesanosten. Recept från boken Baka med LCHF, av Mariann Andersson
Toppa med frön, flingsalt, ost eller något annat smaskigt. Välj själv hur du vill forma ditt brytbröd. Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt, Lägg dem med lite mellanrum, men inte för långt ifrån varandra – de ska jäsa ihop
Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen har löst upp helt. Rör ner honungen, saltet och mjölet och arbeta till en smidig deg
Pensla med (brödglans). Värm upp mjölken med smöret. Pensla varje bulle med brödglans. Man kan också låta en eller flera bullar utan att doppa den/de i frö, utan den/dessa penslas med äggula
Rör i resten av mjölet, socker och saltet och rör till en jämn smet med en slev. Om du inte vill ha oliver får du göra hål med inoljade fingrar eller slevens spets jämnt över "brödet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.