1500 g
brysselkål 150 g tärnad fetaost eller annan riven ost 1 ½ msk smör 1 ½ msk vetemjöl 4 dl mjölk ½ tsk salt 1 krm kryddpeppar ½ tsk riven muskotSätt ugnen på 225 grader Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Lägg dem i kokande vatten och sjud i 5-10 minuter så de mjuknar. Låt rinna av och lägg dem i en ugnsäker form. Fördela fetaosten över. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjöl, rör och späd med mjölken. Vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. Ät och njut!
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.