Brysselkålsgratäng till skinkan
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1150 g tärnad fetaost eller annan riven ost
  • 11 ½ msk smör
  • 11 ½ msk vetemjöl
  • 14 dl mjölk
  • 1½ tsk salt
  • 11 krm kryddpeppar
  • 1½ tsk riven muskot
  • 1500 g brysselkål 150 g tärnad fetaost eller annan riven ost 1 ½ msk smör 1 ½ msk vetemjöl 4 dl mjölk ½ tsk salt 1 krm kryddpeppar ½ tsk riven muskotSätt ugnen på 225 grader Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen. Lägg dem i kokande vatten och sjud i 5-10 minuter så de mjuknar. Låt rinna av och lägg dem i en ugnsäker form. Fördela fetaosten över. Smält smöret i en kastrull. Pudra över mjöl, rör och späd med mjölken. Vispa till en slät sås. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med kryddorna. Häll såsen över brysselkålen och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills den fått fin färg. Ät och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.