Tillsätt lök, vitlökochcitronskaloch -saft. 1 Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. 2 Salta, peppra och ringla över honung. 500 g halverad färsk brysselkål. 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor. 5 citron finrivet skal och pressad saft
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Lägg brysselkålen ovanpå och riv gärna över lite citronzest
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Rör om försiktigt och smaka av med ordentligt med flingsalt
Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Kall sås med parmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronoch basilika (se här)
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila med rosmarin, citron, vitlökoch olivolja. Mest för syns skull serverades även klyftpotatis medvitlökoch rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.