Brysselkål är supernyttig, innehåller massor med c-vitamin, folsyra och järn. Ungefär den här tiden förra året så gjorde jag ett inlägg om brysselkål som ju är i säsong nu igen därför kör jag en "repost" på det inlägget
Här har brysselkålen fått sällskap med både bacon, soltorkade tomater och som pricken över i. Testa brysselkålen till gåsen, julbordet eller som en ensamträtt och ät med pinnar
En variant på brysselkålen på JulbordetVisst är det smarrigt med nykoka brysselkål och en klick smör men den här varianten kan gillas även av dom som inte är helt så förtjusta i brysselkål
För någon vecka sedan åt vi den här lådan med ugnsrostad brysselkålmedbacon och lök. Jag är ganska "ny" på brysselkål och har inte lagat så jättemycket mat med det tidigare
Ikväll gjorde jag en väldigt mumsig sallad medbacon och brysselkål, kan jag rekommendera. Jag älskar brysselkål, de ska helst vara färsk brysselkål som smörslungas med lite salt och peppar
Vi köpte hem en hel påse medbrysselkål vid ngt tillfälle och hade väl en tanke att då enbart koka dem och äta till något kött men varför inte testa något nytt
Brysselkålmed sin specifika smak är mycket mättande, fiberrrikt och kan användas i olika maträtter. Det är väldigt lite och det betyder att man kan äta väldigt mycket brysselkål på en gång, bli mätt och gå ner i vikt
En saftig mör stek med smak av örter och vitlök på en bädd av brysselkål som trivs jätte bra tillsammans med salt krispig bacon, mild lök och syrliga tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.