14-5 morötter
2 rödlökar 1 kruka färsk timjan 500 g färsk brysselkål 5 msk olivolja 1 citron 1 dl hasselnötter 3 msk torkade tranbär 200 g fetaost salt och pepparSätt ugnen på 220 grader. Skala och dela moroten i mindre, längre bitar. Dela löken i 4 delar. Hacka halva krukan med timjan. Blanda morot, lök, timjan, 2 msk olivolja, salt och peppar på en plåt och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter. Skiva brysselkålen tunt och blanda med saften från 0,5 citron, salt och 2 msk olivolja. Massera kålen i ca 2 minuter och ställ åt sidan. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr panna. Lägg brysselkålen på ett fat, toppa med grönsakerna från ugnen, nötterna, tranbär, smulad feta, resten av den hackade timjan samt lite mer olivolja!
Smaka av med salt och peppar. Fetaost biffar med soltorkade tomater. Potatissallad med sparris. Smula ner fetaosten i färsen, viltkryddan och salta och peppra efter smak
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Stekt den rensade kirskålen i olivolja tillsammans med vitlök. Fetaostoch kirskålspaj. Det ena lägret äter kirskål och hyllar dess hälsoeffekter, det andra säger bestämt
När man väl läser det och sedan lagar och smakar maten så inser man att man fått en ny favorit. Ugnsbakad fetaost Ingredienser 1 fetaost örtkryddor, gärna timjan, rosmarin eller oregano olivolja Gör så här Sätt ugnen på 150 grader. Katarina Ekeström 1 fetaost örtkryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.