Använd en riktigt god, lagrad parmesan (och inte en billig fjösig som jag först fick tag på i affären) för det gör hela grejen tillsammans med den lite söta brysselkålenoch den syrliga dressingen
Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs brysselkålen runt om så att den får en lite krispig yta. Rör om försiktigt och smaka av med ordentligt med flingsalt
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Lägg brysselkålen ovanpå och riv gärna över lite citronzest
Tillsätt lök, vitlök ochcitronskaloch -saft. 1 Stek brysselkålen i olja och smör 2–3 minuter. 2 Salta, peppra och ringla över honung. 500 g halverad färsk brysselkål. 5 citron finrivet skal och pressad saft
Gruyère, parmesan eller efter önskemål. Skölj och ansa brysselkålenoch skär dem i halvor. Sänk värmen och krydda med zest, citronjuice, salt och peppar
Ringla över vitlöksolja och toppa med riven parmesan, rivet citronskal, flingsalt & svartpeppar. Finriv citronoch vitlök i créme fraiche och blanda samman medcitronsaft
Kall sås medparmesan, vitlök, citronoch basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås medcitronoch basilika (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.