Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad. Resultatet är inte annat än vad man kan förvänta sig med en så fantastisk lärare som jag
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
6 bufféportioner 500 g brysselkål 2 gula lökar 2 msk smör 1 1/2 msk mörk sirap 2 tsk äppelcidervinäger 2 lagerblad 3 dl äppelmust salt och svartpeppar 1 kruka persilja Till servering ribbestek Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Låt svalna och blanda med potatismjöl, äggulor, salt och hälften av smöret. Man måste ändå imponeras av dem när vanligt vill-ha-tjat övergår i förhandling och strategi
500 g mjölk 500 g grädde 50 g glykos 125 g strösocker 125 g mörkt muscovadosocker 240 g äggula 1,5 gelatinblad 30 g smör, brynt 7 g salt 2 dl valnötter
Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret. Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra
Vispa upp det bryntaoch kylda smöret med elvisp så att det blir fluffigt och går att breda. Eftersom jag har lite svårt att följa recept till punkt och pricka kunde jag inte låta bli att göra en specialvariant av kanelbullen med brynt smör i både degen och fyllningen
Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret. Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.