1 rejäl
näve grovhackad ruccola, basilika eller annan färsk örtkrydda, eller blandade
1 vitlöksklyftor,
färska1. Örtyoghurt: Kör yoghurt, färska örter och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt, ställ kallt att mogna.2. Ansa vitkålen och ta bort stocken. Skär kålen i grova bitar. Stek den i smör på ganska hög värme så den får färg och mjuknar lite nätt. Krydda med salt och kummin. Vänd ner sweet chili och halverade tomater, låt bli genomvarmt.3. Skiva och stek halloumin till vacker färg. Servera med kål och örtyoghurt.
Gott, gott och givetvis delar jag med mig av receptet. Enkelt men ändå med fantastiska smaker. Grillade även färskvitkål, hasselbackspotatis på sötpotatis och gjorde en fantastiskt god tomatsalsa och även en vitlökssås
Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen. Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg ochfärska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades medbrynt smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.