Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Lång gräddningstid ger underbart söta tomater. stora tomater av bästa sorten (man kan även använda körsbärstomater, men förkorta då gräddningstiden i ugn)
Detta kan nog vara den godaste vegetariska maträtten jag någonsin själv har tillagat. Massor med smak och barnen mumsade i sig dessa precis som om dom vore vanliga köttbullar
Forma till biffar och stek i smör tills de fått fin färg på båda sidor. Grovhacka tomaterna. Ta upp biffarna och lägg istället i tomater, grädde och basilika i pannan
Idag har jag tillbringat en hel del timmar i köket för det kommer vänner på besök ikväll. Passade även på att baka Italienska bröd, ett utan fyllning, ett med soltorkade tomater och ett med oliver
500 g nötfärs 1 ägg 0,5 dl tomatpuré 4 dl. 0,5 dl tomatpuré. Fantastiskt gott och så enkelt att göra. min nya favorit pasta är Barilla nr 9 och den passar utmärkt till denna rätt
Tomatsås. smaka av. lägg i tomatsåsen. Tillsätt 2 msk tomatpuré o fräs , tillsätt 500 g krossade tomater, 1 msk konc. 400 g köttfärs1 dl riven parmesanost1 msk kalvfond1 äggula1 tsk chilliflaks (eller chillipulver)Timjan, salt, svart o vitpepparGegga ihop alla godsaker och forma köttbullar. 2 msk tomatpuré o fräs , tillsätt. 500 g krossade tomater,
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.