Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Salt och peppar. Knåda kålen rejält så vinägern tränger in och mörar den lite
Min jul firades i mina [. Tänk, julen 2011 är redan över och kommer inte tillbaka, ett stort tack till ALLA er som kom in med ett God jul att dela med er av, jag var med er alla i tankenäven om jag aldrig hade tillräckligt med internettid för att kunna kommentera tillbaka till er
Ganska genialtegentligen så här mellan juloch fettisdag då man står med enabenet kvar i lussekatterna och det andra redo att ta steget mot fettisdag och vårliga fröjder
Strimla kålen, grovriv morötterna och lägg i en stor skål. Salt och peppar. Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord"
Som jag nämnde tidigare har jag dock jobbat med julreceptoch annat julpysselsen augusti. prova med spetspaprika istället, det är gott och går också bra att pickla, skär den bara i mindre bitar
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Och min mamma gör den godaste kalvsyltan ochrevbensspjällen av vildsvin. I år bakade hon små hjärtan som hon sedan dekorerade och lade på varje tallrik på julbordet
Peter och jag ska fixa det sista ikväll, julskinkan ska in i ugnen, jag ska skala oändligt mycket potatis till en Jansson och Peter ansvarar som vanligt för köttbullarna ochrevbenen
Allra helst använder jag hemmagjord pesto, mendenna gång använde jag köpe-pesto faktiskt. Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.