ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödskivorna med olja och grilla dem tills dem fått fin färg
Gnid det nystekta brödet med en delad vitlöksklyfta. Mosa dem därefter lätt med en gaffel. Innan dess så gjorde jag denna när ett killgäng (G8-gänget) som min man är med i skulle laga mat och bjuda oss tjejer på en trerätters
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Blir godast om man använder skogschampinjoner men det går också bra med vanliga. Passar bra som förrätt med ett gott bröd till eller som tillbehör till en god köttbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.